Кик бокс за жени

Кик бокс за жени и момичета има в спортен клуб Бастет всеки ден от седмицата (графикът може да видите тук).  Кик боксът развива у трениращите не само физиката и структурата на жената, но други нейни качества като издръжливост, гъвкавост, сила и самочувствие. Тренировките по кик бокс развиват и подобряват рефлексите и мускулните групи на цялото ви тяло.

Кик боксът, като вид боен спорт, се смята че възниква в Съединените щати като микс между  бокс и японско карате, а други смятат че корените му водят своето начало от тайландското бойно изкуство Муай Тай.

Трудно е във времето да се проследят напълно корените на повечето съвременни бойни изкуства. Това важи в голяма степен и за кик бокса, но въпреки всичко бихме могли да отбележим приблизителен даден период на създаване- през 50-те години на ХХ век един известен японски боксьор. чието име е Осаму Ногучи, се запознава с непознатия дотогава за света тайландски спорт Муай Тай.

Паралелно с него Тацуо Ямада – основателят на Кемпо Карате-до, също проявява голям интерес към Муай Тай. Той бил решен да търси форма на бой, която да не е статична като каратето по това време.

През 1959 японецаТацуо Ямада основава изкуство, което е нарекъл карате бокс по-късно. То обаче не успява да стане достатъчно популярно.  Осаму Ногучи и Ямада се срещат и по-късно започват да насърчават мачове, в които  бойци по Муай Тай играят срещу каратисти. Всъщност термина кик бокс се приписва на Осаму Ногучи. Преди да почине през 1967, Осаму Ногучи основава също и Асоциацията по кик бокс. Тогава кик боксът започва да става все по-популярен и извън границите на Япония.

През 80-те години на ХХ век публиката все повече губи интерес към бойния спорт, но през 1993 година, когато стартират турнирните състезания К1, в които се забраняват ударите с лакти и хващането за врата, той става вече популярен в целия свят.

Японската версия на кик бокс се различава малко от тайландския Муай Тай – правилата и в двете дисциплини са подобни. В американският кик бокс обаче не се разрешават никакви удари с лакти и хаващане през врата. Също така се позволяват единствено удари с ръцете и стъпалата и в някои стилове на кик бокс понякога с пищялите. Малка група от историци смятат, че американският кик бокс, който е по-популярен, е по-скоро смесване между карате и западен бокс, отколкото с корен в Муай Тай.

Научете повече за графика и цените на тренировките по бокс и кик бокс в сайта на СК Бастет.

Вашият коментар