Тренировки по кик бокс

Тренировки по кик бокс в София се провеждат всеки ден в залата на спортен клуб Бастет. Тя се намира на адрес: ул. Опълченска 21 . Разположена е в близост до метростанция Опълченска и МОЛ София. Има спирка на автобуси, тролеи и трамваи наблизо.

Графикът на тренировките по кик бокс и бокс, както и цените може да видите тук. Чрез редовно посещаване на заниманията тялото ви може да стане в перфектна форма, да станете по-уверени, гъвкави, отпуснати и релаксирани. Тренировките по кик бокс развиват пълноценно почти всички групи на тялото.

Треньор по дисциплините бокс и кик бокс в спортен клуб Бастет е Цанка Карова. Тя е завършила Националната спортна академия като Професионален треньор по кикбокс, има магистратура като Професионален треньор по фитнес. Освен това образование, Цанка Карова е и успешен състезател – тя е републикански шампион по бокс и по кик бокс през 1999 година.

Кик боксът е сравнително млад боен спорт, създаден преди няколко десетилетия. Има различни теории за произхода му. Той е започнал като съчетаване от бойни изкуства, в които има удари с ръце с такива в които има удари и с крака (смесване на карате с бокс). За родина на спорта се смята САЩ, въпреки че може да се намери споменаване на термина кик бокс още през 60-те години на ХХ век в Япония от Осаму Ногучи.

Американският кик бокс има прилики с тайландския муай тай. Разликата е основно в забраната на използване на удари с лакти и колена. В някои стилове на кик бокс са забранени също ниските удари с  крак лоу кик. Интересът към кик бокса се увеличава през 1993 година, когато са създадени състезанията от веригата К1.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *