Тренировки по кик бокс

Тренировки по кик бокс в София се провеждат всеки ден в залата на спортен клуб Бастет. Тя се намира на адрес: ул. Опълченска 21 . Разположена е в близост до метростанция Опълченска и МОЛ София. Има спирка на автобуси, тролеи и трамваи наблизо.

Графикът на тренировките по кик бокс и бокс, както и цените може да видите тук. Чрез редовно посещаване на заниманията тялото ви може да стане в перфектна форма, да станете по-уверени, гъвкави, отпуснати и релаксирани. Тренировките по кик бокс развиват пълноценно почти всички групи на тялото.

Треньор по дисциплините бокс и кик бокс в спортен клуб Бастет е Цанка Карова. Тя е завършила Националната спортна академия като Професионален треньор по кикбокс, има магистратура като Професионален треньор по фитнес. Освен това образование, Цанка Карова е и успешен състезател – тя е републикански шампион по бокс и по кик бокс през 1999 година.

Кик боксът е сравнително млад боен спорт, създаден преди няколко десетилетия. Има различни теории за произхода му. Той е започнал като съчетаване от бойни изкуства, в които има удари с ръце с такива в които има удари и с крака (смесване на карате с бокс). За родина на спорта се смята САЩ, въпреки че може да се намери споменаване на термина кик бокс още през 60-те години на ХХ век в Япония от Осаму Ногучи.

Американският кик бокс има прилики с тайландския муай тай. Разликата е основно в забраната на използване на удари с лакти и колена. В някои стилове на кик бокс са забранени също ниските удари с  крак лоу кик. Интересът към кик бокса се увеличава през 1993 година, когато са създадени състезанията от веригата К1.

 

Вашият коментар